NYDIG beveiligt $190 miljoen voor een Bitcoin-fonds

De fondsbeheerder is een van de grootste institutionele beleggers in Bitcoin geworden.

De New York Digital Investments Group (NYDIG) heeft $190 miljoen opgehaald voor een van haar Bitcoin-fondsen, die het bedrijf onthulde op haar laatste Formulier D-documentatie bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

Het fonds, dat de naam NYDIG Institutional Bitcoin Fund LP draagt, heeft 24 naamloze beleggers en was in eerste instantie geregistreerd bij de toezichthouder in 2018. Oorspronkelijk haalde het Bitcoin-fonds $31 miljoen op van 3 investeerders, en later in 2019 voegden zich nog 6 andere investeerders bij het fonds om $54 miljoen bij te dragen.

NYDIG greep de krantenkoppen in mei voor het sluiten van nog eens $140 miljoen fonds genaamd het Bitcoin Yield Enhancement Fund.

De fondsbeheerders maakten niet duidelijk of de $190 miljoen fondsen nieuw zijn of dat het vorige fonds een andere naam kreeg, maar als het anders is, zal NYDIG met ten minste $330 miljoen in het kapitaal een van de grootste institutionele beleggers in Bitcoin worden.

Grootschalig inzetten op Bitcoin

NYDIG heeft ook een ander Bitcoin-fonds, het NYDIG Bitcoin Strategy Fund. Het is een portfoliofonds in de Stone Ridge Trust VI en investeert in de cash-settled Bitcoin-futures-contracten van de CME-groep. Hoewel de valutagrootte van het fonds onbekend is, probeerde het afgelopen december $25 miljoen op te halen.

De fondsbeheerder verstrekte geen details over de werking van het fonds in de reglementaire deponering of via andere openbare kanalen.

NYDIG is een houder van de beruchte BitLicense van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van New York van de Financià „le Diensten (NYDFS), die tot het een geregelde entiteit in de staat maken. Het fonds is geregistreerd als een limited purpose trust charter.

Met name Benjamin Lawsky, de voormalige financiële toezichthouder die de BitLicense in 2015 creëerde, werd vorig jaar lid van de fondsmanager, NYDIG ontving de taaie staatslicentie 11 maanden na zijn toetreding.

Onlangs voltooide 3iQ, de Canadese crypto-fondsmanager, een aanbod van $10 miljoen in zijn Bitcoin-fonds, waarbij hij een agressieve institutionele interesse in digitale activa liet zien.

Related Posts