BTC crash, DOT verplettert XRP, de mens riskeert $262M

BTC crash, DOT verplettert XRP, de mens riskeert $262M te verliezen: Hodler’s Digest, 10-16 jan.

De beste (en slechtste) citaten, adoptie- en regelgevingsmomenten, toonaangevende munten, voorspellingen en nog veel meer – een week op Cointelegraph in één link!

Elke zaterdag zal Hodler’s Digest u helpen om elk belangrijk nieuwsverhaal van deze week op te sporen. De beste (en slechtste) citaten, adoptie- en regelgevingsmomenten, toonaangevende munten, voorspellingen en nog veel meer – een week op Cointelegraph in één link.

Stieren kopen Bitcoin’s $35.000 support hertest als altcoins hoger duwen

Schreeuw als je sneller wilt gaan. De crypto-markten zijn deze week een achtbaanrit geweest – met Bitcoin’s prijs die met meer dan $10.000 is gedaald tot een dieptepunt van $30.549,60 op maandag.

Analisten hielden vol dat de correctie „gezond en noodzakelijk“ was, waarbij de Bitcoin Trader scherpe uitverkoop de totale crypto-marktcap met meer dan 200 miljard dollar deed dalen.

ExoAlpha CIO David Lifchitz zei dat de crash „de excessieve groei van de afgelopen 10 dagen zou zuiveren, waardoor Bitcoin een nieuwe basis zou kunnen bouwen in de richting van $50.000 en meer“.

En inderdaad, Bitcoin weigerde te sterven. Slechts drie dagen na de plotselinge terugval bereikte BTC opnieuw $40.000 op Coinbase, te midden van nieuw bewijs van nieuwe grote aankopen op beurzen. Tyler Winklevoss had een duidelijke boodschap: „Luister niet naar het lawaai, blijf gefocust.“

Helaas, het lijkt erop dat 40.000 dollar nu een harde noot wordt om te kraken. Ondanks dat Joe Biden een oogverblindend stimuleringspakket ter waarde van 1,9 biljoen dollar onthulde, was er geen stijging te zien in de prijs van Bitcoin. Inderdaad, BTC viel op een gegeven moment onder 35.000 dollar.

eToro waarschuwt gebruikers dat het opraken van crypto om te handelen als gevolg van een ongekende vraag.

Een door eToro verzonden e-mail suggereert dat de uitwisseling moeite heeft om de gebruikers bij te houden die roepen om de Bitcoin te breken.

In een bericht aan klanten werd gewaarschuwd dat „een ongekende vraag naar crypto in combinatie met een beperkte liquiditeit“ betekende dat er in het weekend mogelijk limieten op crypto-kooporders moeten worden afgedwongen.

Het lijkt erop dat het bedrijf het slachtoffer is geworden van zijn eigen succes. De e-mail kwam een dag nadat eToro marketing manager Brad Michelson onthulde dat 380.000 gebruikers rekeningen hadden geopend in de eerste 11 dagen van januari – met crypto handelsvolumes die 25 keer hoger waren dan vorig jaar.

Quantum Economics oprichter Mati Greenspan – voorheen een marktanalist voor eToro – vertelde Cointelegraph dat het waarschuwingsbericht „een symptoom was van een potentiële aankomende liquiditeitscrisis“ en adviseerde gebruikers om niet te proberen om fondsen van het platform af te halen.

Een woordvoerder van eToro vertelde Cointelegraph: „Onze ervaring met de 2017 crypto rally betekent dat we de mogelijke gevolgen van extreme volatiliteit in de crypto markten begrijpen. We willen ervoor zorgen dat onze klanten de mogelijke risico’s volledig begrijpen.“

DOT flip: Polkadot haalt XRP in om de vierde grootste cryptocentrale te worden.

Er zijn een aantal grote verhuizers geweest als de crypto-markt rally wordt hervat en Polkadot’s DOT penning is onder hen.

DOT heeft Ripple’s XRP omgedraaid in termen van marktkapitalisatie na een enorme winst van 29% in de afgelopen 24 uur. Dit maakt het de nieuwe vierde grootste cryptokapitalisatie, met een marktkapitalisatie van 15,6 miljard dollar op het moment van schrijven. In de afgelopen week heeft DOT een indrukwekkende stijging van 83,26% laten zien.

Polkadot is een volledig interoperabel platform dat andere blockchains in staat stelt om verbinding te maken met het netwerk, en het is beschreven als een „Ethereum killer“ vanwege de manier waarop het duizenden transacties per seconde kan verwerken.

De meest recente update, die misschien wel de drijvende kracht is, was de lancering van zijn Rococo-parachain-testnet, die eind december live ging.

Andere factoren die het momentum stimuleren zijn de problemen met DeFi op het gebied van ethereum, omdat de vraag naar schaalvergroting toeneemt.

De programmeur heeft nog twee wachtwoordgissingen over om te voorkomen dat hij 262 miljoen dollar aan Bitcoin verliest.

Er zijn deze week twee darmkrakende verhalen naar voren gekomen – beide met een vergelijkbaar thema

Een man vertelde The New York Times dat hij het wachtwoord van een harde schijf met 7.002 BTC is vergeten – een crypto-haul die op het moment van schrijven een kaakslag van 262 miljoen dollar waard is.

Stefan Thomas heeft slechts 10 keer geraden voordat de harde schijf voor altijd gecodeerd is… en tot nu toe heeft hij acht van deze pogingen tevergeefs gebruikt.

Ondertussen, aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, biedt een Welshman de stad Newport een duizelingwekkende 72 miljoen dollar aan voor hulp bij het opsporen van een harde schijf met 7.500 BTC. Er is slechts één probleem: het werd enkele jaren geleden weggegooid en ligt weg te kwijnen op een stortplaats. Helaas voor James Howells, heeft de raad gezegd dat het niet bereid is om te helpen over de zorgen dat het zoeken schadelijk zou zijn voor het milieu. Dat betekent dat hij een fortuin van 280 miljoen dollar gaat missen.

Gelukkig is het niet allemaal slecht nieuws. Een student heeft beweerd dat ze prive-sleutels hebben gevonden die ze per ongeluk al in 2011 hebben gevonden, waarbij ze 4 miljoen dollar hebben vrijgemaakt.

ECB-president Lagarde hernieuwt de roep om wereldwijde regulering van Bitcoin…

De president van de Europese Centrale Bank heeft de roep om wereldwijde regulering van Bitcoin verdubbeld.

Tijdens de Reuters Next-conferentie zei Christine Lagarde: „[Bitcoin] is een zeer speculatief activum, dat een aantal grappige zaken heeft gedaan en een aantal interessante en totaal verwerpelijke witwasactiviteiten.“

Tijdens het interview verwees Lagarde naar verluidt niet naar specifieke gevallen van het witwassen van geld waarbij Bitcoin betrokken was, maar zinspeelde ze op haar bewustzijn van criminele onderzoeken naar illegale activiteiten die verband houden met het gebruik ervan.

Ze vertelde het aan verslaggevers: „Er moet regelgeving zijn. Dit moet worden toegepast en overeengekomen […] op mondiaal niveau, want als er een ontsnapping is, zal die worden gebruikt.“