Bitcoin’s Hash Rate heeft nieuwe hoogtepunten, wat leidt tot een dreigende +11% Moeilijkheidsaanpassing

De recente prijsturbulentie van Bitcoin is niet emblematisch voor de onderliggende kracht, aangezien de hasjsnelheid van de cryptocrème de afgelopen weken en maanden hoger is komen te liggen, waardoor er weer een nieuw record is ontstaan.

Deze metrische groeisignalen geven aan dat de vraag naar het Bitcoin-netwerk op dit moment ongelooflijk hoog is, ondanks het feit dat veel tegenstanders van de cryptokringen zeggen dat het wordt overschaduwd door het Etherische systeem.

Het is waar dat Ethereum een piek in de vraag naar blokruimte heeft gezien als nooit tevoren, maar dit is ontstaan door de instroom van gebruikers die ETH moeten gebruiken om te handelen op decentrale beurzen.

Bitcoin, aan de andere kant, lijkt meer organisch gebruik te zien, wat ook komt naarmate meer transacties buiten de beurzen om plaatsvinden. Dit kan komen van peer-to-peer transacties, of zelfs over-the-counter transacties die plaatsvinden tussen grote kopers.

De stijgende vraag naar het Bitcoin-netwerk is de oorzaak van de sterke stijging van het hashgebruik. Dit leidt op zijn beurt tot een op handen zijnde aanpassing van de moeilijkheidsgraad van +11%, die het komende weekeinde zal plaatsvinden.

Bitcoin-transacties gaan snel van de beurs af

Zoals NewsBTC vorige week meldde, blijkt uit de transactiegegevens dat de gebruikers met BTC beginnen te handelen tegen een snel tempo buiten de beurzen om.

Dit betekent dat het netwerk op grotere schaal wordt gebruikt door gebruikers, waarbij het nut ervan verder reikt dan alleen het gebruik door speculatieve beleggers die BTC op een beurs kopen en het daar laten zitten tot ze het verkopen.

Zoals in het rapport wordt vermeld, sprak Glassnode in een recente tweet over deze trend en legde hij uit dat de dominantie van de beurskosten de afnemende rol die zij binnen het ecosysteem spelen, laat zien.

„On-chain Exchange Fee Dominance toont de grote rol aan die gecentraliseerde uitwisselingen spelen in het Bitcoin-ecosysteem. 20% van alle mijnwerkersvergoedingen worden momenteel gebruikt voor BTC txs waarbij sprake is van uitwisselingsactiviteit. In 2018, na de piek van BTC, bedroeg dit aantal zelfs 41%.“

BTC naar Undergo Dreigende Moeilijkheidsaanpassing

Nu de hasjsnelheid van Bitcoin nieuwe hoogtepunten bereikt, staat de blokketen op het punt om de op één na grootste positieve moeilijkheidsaanpassing te ondergaan die in 2020 te zien was.

Glassnode sprak hier ook over in een recente tweet, die refereerde aan een grafiek die de parabolische groei laat zien die BTC’s hash rate heeft gezien.

„Ongeacht de kortetermijn prijsbewegingen van $BTC, blijft de hash rate van Bitcoin stijgen – en nieuwe ATH’s raken. In het huidige tempo zal de mijnwerkersmoeilijkheden deze zondag naar schatting met 11% toenemen – de op één na grootste positieve aanpassing in 2020“.

Deze metriek heeft misschien geen directe invloed op de prijsactie van de cryptocrisis op korte termijn, maar het voorspelt wel veel goeds voor de fundamentele vooruitzichten van de activa.